Se întorc câinii…

Umblând prin ultimele știri din Bacău, am descoperit faptul că adăpostul de câini din Bacău a fost găsit cu nereguli, bla-bla, 3600 de animale se află acolo, bla-bla, iar dacă nu se repară situația, animalele vor fi lăsate din nou libere pe străzi.

Hopa! Ceva nu sună bine deloc aici. Păi cum să lași libere în Bacău 3600 de javre? Ești sinucigaș? Iar inițiativa asta este sprijinită de ONG-urile pentru protecția animalelor. Păi, să o luăm așa, avem 114 mii de locuitori, iar noi dăm drumul la 3600 de câini, deci populația canină crește cu încă un câine la 31 de locuitori. Poate nu pare atât de mult, dar în acei 31 de locuitori/câine sunt și copii, sunt și bătrâni care, poate, nu se pot apăra. Ca să nu mai zic că o plimbare după 10 noaptea printr-o zonă plină de javre vagaboande e sinuciere curată, pentru că după 10-11 noaptea sunt mai mulți câini decât oameni pe stradă.

Așa că, stimați sugători de bani de la stat care aveți tot felul de ONG-uri de genul, luați naibii câinii ăștia cu voi în apartament dacă îi iubiți atât de mult, pentru că nu-mi convine ca atunci când îmi plimb eu cățelușa (de talie mică) să văd 7 maidanezi în jurul ei cum mârâie și mai-mai că sar la ea (și la mine, evident). Altfel, mi-e teamă că dacă lumea se trezește, singurii care se vor mai ocupa de câini sunt cei de la salubritate. Ce? Antigel nu există? Otravă nu există?

2 thoughts on “Se întorc câinii…”

  1. Daca nu sunt prea multi, n-ar fi normal sa-i omoare? Logic, dupa orice regulament posibil… Daca le dai drumul, nu ai cheltuit degeaba parale cu hingherii si hrana pentru caini?

    1. Ar fi normal… Dar cum în România cuțofilii *aham* iubitorii de animale își iau bani cu javrele pe străzi, e clar că are cine lupta pentru o „cauză atât de nobilă”

Leave a Reply