Warning: „iubitori” de animale

După cum o parte din voi știți, azi a avut loc parada elefanților în centrul Bacăului. Nu am putut fi prezent, dar am văzut câteva poze, iar pe baza acestora, unele reacții ale publicului băcăuan. Unele au fost pozitive iar altele total împotrivă, sau chiar negative sau poate exagerate. Aici am reușit să-i întâlnesc pe „iubitorii” de animale, acele persoane care ar pupa în fund un câine pentru că statul cotizează în ONG-urile lor.

Nefiind de acord cu aceste „negativisme”, mi-am oferit părerea (ce-i drept, am forțat puțin nota, dar nu am exagerat) iar cineva s-a simțit cu musca pe căciulă. Am ajuns să fiu amenințat pe Facebook că voi fi dat în judecată, că pot fi acuzat de calomnie (fără să atac personal pe cineva). Și am fost luat cu argumente, cu detalii tâmpite, cu „uite, eu nu te-am jignit, tu cum îți permiți să mă jignești”, din nou, fără să atac personal pe cineva. Situația scapă de sub control, iar animalele urmează să aibă mai multe drepturi decât oamenii (păi, așa, de ce să nu fiu și eu considerat „un animal”? oamenilor li s-ar face milă și m-ar hrăni, iar eu aș trăi fără probleme, fără reguli). 

Argumentul meu a fost unul simplu și solid: „dacă nu are bani să vadă un elefant în mediul natural, măcar așa să vadă” și am fost atacat în continuare. După repetate replici am retras comentariul, dar nu mi-e rușine să postez aici conținutul (fiecare culoare reprezintă o persoană diferită). 

animale 1+2+3

Dacă tot sunt aici, merită să zic ceva și despre câinii comunitari având în vedere că acum 2-3 zile am avut o confruntare cu o javră ce-și face veacul prin zona Bazinului de Înot. Cică se investesc milioane în sterilizarea câinilor, dar se pare că aceștia tot apar și tot apar. Știu o femelă (în aceeași zonă) care a fătat de cel puțin 3 ori, deci sterilizare ioc. Câinii ăștia sunt instrumentul perfect pentru a câștiga bani, după cum o dovedesc ONG-urile care protejează „drepturile” câinilor. Păi, eu înțeleg că ai un drept atâta timp cât nu încalci drepturile altuia. Eu am fost atacat de un câine (nu o dată), deci mi-a fost periclitat dreptul la siguranță personală, lucru inadmisibil, dar nu se ia nicio măsură (doar n-oi fi singurul), dar dacă mă ating de un fir de păr de-al unei javre dinastea și sunt prins, risc să mă „răcoresc”. Ăsta e cel mai bun motiv pentru care ANIMALELE NU AU DREPTURI! Noi avem responsabilitate pentru ele, dar acestea NU AU DREPTURI, pentru că nu pot avea responsabilitate. (FULL STOP).

Dacă doriți, sunt în stare să scriu un articol mult mai lung despre câinii comunitari, despre drepturile animalelor & stuff, dar acum sunt pe fugă așa că închei cu o melodie a celor de la Taxi.

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.