Magic Lantern

Stimați Canoniști, ați pățit vreodată să vreți să aveți mai multe setări pentru ISO? Ați pățit vreodată să nu vă convină expunerea în timp ce filmați, dar să nu puteți face nimic? V-ați dorit vreodată să aveți intervalometru? Sau să setați WB manual? Ei bine, mulțumită unui soft (custom firmware) numit „Magic Lantern”, acum practic e posibil să facem tot ce am întrebat, și chiar mai multe.

Personal am descoperit acest custom firmware când căutam pur și simplu mai multe valori de ISO. Citind mai multe detalii am realizat că este făcut în special pentru cei ce lucrează mult cu live view și cei ce filmează, dar sunt unele setări pe care noi „muritorii de rând” le putem folosi cu brio. De exemplu, eu pe 550D nu pot face bracketing decât cu 3 poze. Ei bine, cu Magic Lantern, cifra ajunge până la 9 cadre (nu cred că o să fac vreodată bracketing cu 9 cadre, dar cu 5 tot o să mai fac). De asemenea, pot da senzorului IR de la ecran (cel care deschide circuitul care ține ecranul pornit) o anumită funcție, ca de exemplu să facă focus… deci doar voi pune ochiul în vizor și deja focusul se face – este o funcție foarte bună când folosesc AI Servo pentru fotografiile cu subiect în mișcare.

De menționat că nu este nimic oficial din partea Canon referitor la acest firmware, deci dacă vă aruncați, e pe riscul vostru. Atât instalarea cât și dezinstalarea durează maxim 2 minute, deci e cam greu să greșiți ceva. Luați tot ce am spus până acum ca o recomandare și dacă vă decideți să vă instalați Magic Lantern, spor la învățat noile funcții!

Pentru mai multe detalii și cum să descărcați Magic Lantern DAȚI CLICK AICI

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.