Microsoft a cumpărat Nokia

Din câte știți, de ceva vreme, smartphone-urile de la Nokia au Windows Phone pe ele. Ei bine, exact cum a fost preconizat, Microsoft a făcut o mișcare destul de importantă și a cumpărat de la Nokia DIVIZIA DE TELEFOANE MOBILE. În concluzie, ăsta este sfârșitul a ce a însemnat până acum marca Nokia.

Înțeleg, inginerii sunt aceiași, proiectanții și designerii la fel, dar nu mai e aceeași senzație când spui „dacă-ți dau un Nokia de cap, rămâne acolo” și „uite, fraiere, e de la Microsoft”. Glumesc 😀 … La o adică, fără Microsoft, Nokia ar fi pierit, numai nostalgicii ducându-i lipsa, însă mișcarea de a face parteneriat cu Microsoft, considerată neinspirată la acel moment a fost salvatoare pentru numele „Nokia”. Dar din nefericire, doar a fost, pentru că următoarele smartphone-uri vor păstra doar titlul de „Lumia” și atât.

Personal mi-a plăcut direcția aleasă de Nokia, aceștia renunțând la învechitul symbian și la încercările de a face un combatant pentru Android, punând stabilitatea și design-ul simplist pe primul loc, iar această achiziție era evidentă. Sper ca telefoanele finlandeze să-și păstreze toate caracteristicile care au definit nokia ca marcă și să se dezvolte în continuare la fel.

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.