Lumea digitală devine dependentă de Facebook

În ultima vreme mulți utilizatori ai Facebook au început să raporteze unele probleme legate de rețeaua de socializare prin care se numără probleme cu chatul, news feed-ul sau migrarea prea lentă/prea rapidă (pentru unii) la noul design. Din moment ce aceste probleme devin din ce în ce mai criticate, e clar că facebook a pătruns destul de mult în viața oamenilor creând noi rutine, noi ticuri, noi forme de comportament.

Problema nu este doar asta. Toată lumea digitală „dansează” după cum „cântă” Facebook și nivelul de legătură cu această creație a lui Zuckerberg reprezintă de cele mai multe ori un factor decisiv într-o alegere. Vedem tot mai multe dispozitive mobile sau software pentru aceste dispozitive „cu integrare facebook”. Mai nou, sunt unele site-uri care restricționează conținutul pentru un like, oriunde mergi pe internet dai de un buton de share, mai trebuie numai în toaletele publice puse coduri QR care să-ți posteze automat că ești pe budă și gata!

Contul de Facebook a devenit un buletin digital, iar azi, până și unele din cele mai anti-facebook comunități au început să se adapteze, permițându-i gigantei rețele de socializare să devină una din cele mai mari baze de date cu informații despre fiecare utilizator, un Big Brother transparent. Facebook nu mai e un viciu personal ci unul social, un impuls la globalizare, o unealtă prin care se pot controla masele. Acum, parcă numai armele nucleare nu pălesc în fața corporației din Menlo Park care, prin influență, poate genera adevărate războaie virtuale.

1 thought on “Lumea digitală devine dependentă de Facebook”

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.