Panică, panică!

Greu, domn’le, greu cu bacu’… Dacă până de curând totul a fost lapte și miere, semestrul II al clasei a XII-a se dovedește un coșmar! Profesorii abordează metode „moderne” de evaluare, motiv pentru care nu mai e atât de simplu să iei o notă, pentru că, într-un secol al (r)evoluției computerului, toată lumea se așteaptă ca tu să fii mult peste nivelul competențelor digitale, deh, să arăți că poți, elevii, fie sunt la o extremă și învață de mănâncă fiecare caiet/carte, fie sunt la cealaltă și nu fac nimic, fie nu mai au timp.

Și așa ajungem să întâlnim tot felul de personaje care, năpădite de stres, nu se mai țin de cuvânt, care uită, care se panichează, care sunt pe cale să trezească un haos. Un singur cuvânt și deja se adună un grup de comentatori la adresa finalului de an, la adresa facultăților și, da, e normal să vrei să te gândești la viitor, dar momentan e nevoie ca fiecare elev de clasa a XII-a să fie CALM… Mulțimea e instabilă și nu e nevoie ACUM de scăpăriciul care să trezească flacăra panicii.

Pentru că asta ni se implantează: PANICĂ. Doza de stres necesară creării nevoii de a învăța, de a repeta aceleași exerciții mult peste nivelul examenului exact ca generațiile din urmă, dându-le profesorilor senzația de deja-vu, aceștia putând să prezică următoarea mișcare a maselor, să anticipeze panica și să participe la același haos, aparent ordonat pentru aceștia, fără să se mai chinuie să-l calmeze. Motivul: ei CHIAR ne-au avertizat.

Așa că, dragi colegi, elevi de clasa a XII-a (și chiar de clasele mai mici), multă baftă în semestrul ăsta, că o să avem cu toții nevoie!

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.