Teama de opinie

De când rețelele de socializare au devenit sursă principală de știri pentru mulțimea rătăcită prin treburi zilnice, prea puțini realizează ce înseamnă puterea opiniei, iar acei câțiva sunt fie cei care au nu doar curajul cât și gândirea necesară pentru a fi conștienți de un drept fundamental, dar și cei care preferă ca mulțimea să rămână o banală turmă cu un oier în frunte.

Opiniile au puterea de a crea sau distruge: prietenii, grupuri sociale, alianțe, relații și orice fel de interacțiuni ce au la bază comunicarea interumană pentru că opinia reprezintă arma psihologică perfectă, poate influența alte opinii, poate ataca, poate împăca.
De aceea există: forumuri, rețele de socializare și BLOGURI. Astfel ajungem la diferența dintre blogger și jurnalist. Un jurnalist prezintă totul obiectiv, la fața locului, doar cu nuanțe foarte subtile și insesizabile, iar un blogger prezintă propria opinie asurpa subiectului. Că există și jurnaliști bloggeri e partea a doua, iar acești oameni sunt îndeajuns de flexibili încât să ofere 2 perspective (una obiectivă, alta subiectivă) asupra aceluiași subiect.

Însă sunt și oameni care încă sunt adânc îngropați în povara comunismului sau care au fost crescuți de cei aflați sub acea povară și refuză să-și exprime opinia pentru că le e frică de faptul că „sunt ascultați”. Oameni buni, dacă e să fim urmăriți/ascultați, suntem și acum în situația asta și nu e nicio diferență. Poate pentru voi e greu să realizați că de acum nu vă dă nimeni în cap la primul cuvânt spus aiurea, dar asta e situația momentan și dacă nu ajungi să ai o opinie și să ți-o expui, ajungi să fii tratat precum fiecare oaie din turmă. Singurii care ar trebui să se teamă de o opinie sunt cei pentru care, teoretic, opțiunea și opinia noastră contează, dar care știu cum să manipuleze populația în așa fel încât să nu furnizeze opinii și să nu aibă prea multe opțiuni.

În concluzie, deschideți gura, că vă lenevește limba pe urmă!

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.