A început Gala Star

Vineri, la ora 16 a fost dat startul oficial al Galei Star, cel mai important eveniment de teatru din Bacău. Deschiderea a fost una, logic, cu o mică scenetă pregătită bine de cei 2 prezentatori, iar, după prezentarea succintă a programului, apoi a sponsorilor și partenerilor media (a căror prezență nu prea s-a făcut), gala a debutat cu primul recital din concurs

IMG_3748

Monica Mușat – Iubire persană – O piesă în care s-a pus mult accent pe romantismul iubirii neîmplinite, transmițând un mesaj puternic referitor atât la faptul că iubirea nu vine o dată cu timpul, dar și la faptul că moartea nu vine când vrem noi să vină, ea se lasă așteptată pentru a duce până la capăt povara suferinței. A fost un recital bun, un recital care și-a introdus privitorii în prisma obiectivului referitor la problematica expusă și care a fost interpretat foarte bine.

IMG_3795

Katia Pascariu – Copii răi – Un recital care arată fața întunecată a sistemului actual, arată problema îndoctrinării „invizibile”, pune accent pe falsitatea dreptului la libera exprimare, și trage un semnal de alarmă asupra inexistenței unei democrații adevărate, pornind de la un elev, aparent, problemă, trecând printr-o lecție de istorie cu tentă filozofică (Grecia Antică) și expunând incompatibilitatea valorilor trecutului cu prezentul. Pus în scenă de față cu mulți copii și adolescenți, micile intervenții de improvizație fiind bine primite, recitalul a stârnit tot felul de emoții, prezentând, de fapt, o realitate crudă a prezentului.

IMG_3905

Maia Morgenstern – Astă seară: Lola Blau – Primul recital extraordinar a fost susținut de Maia Morgenstern, celebra actriță româncă, și a fost un musical one-man-show. Aceasta a tratat, prin acest recital, o problemă contemporană destul de delicată și discutată, dar asupra căreia nu se ia nicio măsură, și anume propria „promovare” a starurilor, în ciuda faptului că (,) cadrul expus era perioada interbelică. Departe de ziua de azi din punct de vedere temporal, dar nu din punct de vedere al ideii, problematica artistei care se „deschide” mai mult decât e normal pe o scenă doar pentru a intra în atenția publicului va ridica în continuare critici și semne de întrebare, dar, prin acest recital, se arată că targetul nu e greu de atins, dar e mai greu, pentru artiști, să realizeze că de fapt ajung, promovându-se „pe scurtătură”, de unde au plecat.

IMG_4000

Mai sunt 4 zile, iar, pentru cei ce nu știu, la recitalurile din concurs, intrarea e liberă. Programul îl găsiți PE SITE-UL GALEI, iar toate pozele PE PAGINA MEA DE FACEBOOK. Notă personală: urăsc că nu pot da BAC-ul la română undeva după 12-1 noaptea 😀 .

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.