Update major la Windows 8.1

De câteva luni au apărut pe internet informaţii despre un posibil update al Windows 8.1, iar acesta, anunţat acum câteva zile, a fost distribuit deja utilizatorilor. Acest update major vine în ajutorul tuturor utilizatorilor ultimei versiuni de Windows ce folosesc mouse-ul. Nu o dată a fost „acuzat” Microsoft că s-a depărtat, cu această versiune, de utilizatorii desktop, iar ei speră că, cu această actualizare, să facă sistemul de operare mult mai uşor de folosit.

Putem începe direct cu logarea… După ce ne logăm pe contul nostru de utilizator, primul care apare (by default) este desktopul (da, se putea face la fel şi înainte de asta, dar nu era setat iniţial aşa). Şi putem vedea că deja „răsare” încă o caracteristică: aplicaţia „store” ca element în taskbar.

8.1 1 1

Dacă dăm click pe ea, însă, vom descoperi 2 caracteristici noi: taskbarul este încă activ, iar sus avem o bară nouă cu un buton de aducere în taskbar şi unul de închidere a aplicaţiei, astfel încât totul este la fel de „natural” ca înainte pentru utilizatorii versiunilor anterioare de Windows (oh, da, acum aplicaţiile „moderne” se pot aduce şi deschide din taskbar)

windows 8.1 1 2

Şi la Start Screen au apărut ceva schimbări… În primul rând au apărut butoanele de power şi search în dreapta ceea ce facilitează accestul la unele funcţii de bază şi necesare tuturor utilizatorilor, apoi, în partea de jos, accesul la toate aplicaţiile este însoţit de o căsuţă de text informativ cu numărul de aplicaţii „noi” instalate, iar în locul meniurilor mari, optimizate pentru touch, butonul din dreapta al mouse-ului aduce utilizatorului bine-cunoscutul drop-down list, lucru care permite o învăţare şi acomodare, ambele mult mai eficiente.

windows 8.1 1 3

Momentan totul se mişcă (la fel de) bine, iar îmbunătăţirile îmi intră rapid în mână, motiv pentru care zic, din nou, că a fost o alegere bună să trec la Windows 8.

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.