Concluzii după ExplorIT V

A cincea ediţie a concursului de creativitate digitală ExplorIT a luat sfârşit şi, de bine, de rău, sunt cu totul mulţumit de rezultat. Din nefericire, lipsa somnului în ultimele câteva zile m-a făcut să renunţ la petrecerile de la Explor, dar am făcut, cumva, posibilul, să merg la mai toate celelalte activităţi.

Am lipsit la workshopul lui Adrian Enache şi de la seara de film, dar, în rest, zic eu, am acoperit cam tot. Deschiderea de la Universitate a fost una pe care o pot descrie mai puţin clasică, deci cu cărţile pe faţă, cu emoţiile la vedere, dar cu legătură către public. Din nefericire, asta nu a oferit publicului curajul de a-şi pune aşteptările pe afiş până când nu s-au ridicat vreo doi ca să spargă gheaţa.

IMG_0126

Ziua cu workshopurile a fost o zi… plină. Am sărit peste unul din ele din nevoia de a ajunge acasă (probleme cu o măsea), dar, în rest, a fost interesant să văd cum poţi sparge un wordpress (mă rog, într-un caz fericit), cum să-ţi construieşti entuziasmul de a-ţi pune în practică ideile şi ce înseamnă, cu adevărat, să fii fotograf jurnalist, ce riscuri psihologice implică şi cum să facem să evidenţiem detaliile importante dintr-un eveniment.

IMG_0195

A treia zi a fost destinată prezentării proiectelor. Nu am reuşit să număr câte proiecte au fost la categoria foto, dar au fost destule şi mult mai multe faţă de anul trecut. Din nefericire, am fost primul care a prezentat la categoria Media şi am fost luat puţin pe nepregătite, motiv pentru care am bâlbâit puţin prezentarea.

Duminica, însă, a fost o zi a suspansului. Amfiteatrul de la CTC „N.V. Karpen” a fost plin de participanţi, traineri, juraţi şi, logic, organizatori. Premiile erau gata să ajungă în mâinile celor pe care membrii juriului i-au desemnat mai „merituoşi”, aşa că, fără prea multe introduceri, premierea a început cu secţiunea Video. Eu, din nevoia de a păstra tradiţia (vezi să nu), am reuşit să obţin un minunat loc II cu fotografia „Pedalând spre apus”. Logic ar fi ca suma câştigată să o investesc tot în fotografie… Hmmm…

IMG_0385

În final, totul a fost o experienţă frumoasă şi sper să am şansa, anul viitor, să vin aici, la Bacău, să fiu jurat la una din categoriile Foto sau IT. 3, 2, 1, EXPLOR IT BACĂU!!!

IMG_0391

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.