Banii și biserica

Mai nou, după ce că BOR primește ochiu’ dracului cu lopata, cu găleata, bla bla și și-i tapetează cu trafaletul, dintr-o dată li se scoală să îi împrumute pe enoriași, cu o dobândă de 6%. Deci BOR, după ce că mai cere „umila contribuție la biserică” de 50 de lei, că mai puțin îl supără pe Cel de sus, s-a gândit că are prea mulți bani și de ce să nu-i investească într-un mod destul de profitabil?

Dar stai, că nu poți să primești „creditul” orișicum! Trebuie să fii creștin ortodox și să ai un venit constant. Deci trebuie să-i primești în casă și pe Domnul și pe Dracu’, în cantități cât mai mari. Că, deh, ei sunt o religie și își permit să frece pe ce parte vor ei atât legea cât și moralitatea.

Pe deasupra, ca toate astea să fie drăguțe, ne gândim că ăștia primesc bani, primesc mai mulți bani, primesc și mai mulți bani și nu plătesc nimic statului. Românii câștigă din ce în ce mai puțini bani și dau cam aceeași sumă de bani (deh, taxele cresc). În concluzie, BOR a devenit nici mai mult, nici mai puțin decât o afacere, o prosteală pe față și o spălare pe creier a populației, o lipitoare care suge din buget și nu se satură niciodată.

Sunt curios, totuși, cum o să-i „execute silit” pe enoriașii care nu plătesc înapoi… Îi dă afară din Biserica Ortodoxă? Le anulează botezul?

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.