Sterilizare gratuită și o cerere nesimțită

În această săptămână s-a desfășurat un program de sterilizare și microcipare gratuită pentru câinii cu stăpân, program despre care nu am auzit prea multe detalii până nu am ajuns acolo cu a mea cățelușă pentru că, de ce nu, dacă e gratuit și scap de probleme, e un motiv în plus.

La garajul primăriei Bacău se adunaseră în jur de ora 9 cam 5-6 patrupede în lesă gata să li se garanteze că nu vor mai avea urmași. Puțin după ora 9 apar și „teroriștii viitoarei generații de patrupede” (glumesc) înghesuiți într-un microbuz de mici dimensiuni. Mare mi-a fost mirarea când după ce au ajuns în fața noastră vorbeau care mai de care o engleză din ce în ce mai „de la mama ei de acasă”. Au curățat și sterilizat mesele de operație cât de bine au putut, au dat numere de ordine și au început să anestezieze pacienții.

IMG_3961

Cum sunt curios din fire, am adresat câteva întrebări ca să aflu ulterior că programul este unul destinat STRICT orașului Bacău și că sunt persoane venite din Regatul Unit (lăsăm la o parte faptul că mi s-a zis că sunt din Wales, England etc), Germania, Olanda și, evident, România pentru a lua parte la asta. După ce cățelușa mea a ajuns pe masa de operație și până când și-a revenit de la anestezic, am avut ocazia să aud o cerere cel puțin interesantă: o doamnă ce venise acolo cu animalul „de companie” a cerut să NU i se implanteze microcip și să NU declare animalul pe motiv că „dacă mai fuge, să nu fiu amendată”. Cererea m-a intrigat ținând cont că respectiva cățea poate fi eliberată pe străzi fără să fie cineva tras la răspundere. Apoi, doamna în cauză a început să țină un discurs cu „trebuie sterilizați câinii de pe străzi, că ei nu au nicio vină și nu trebuie omorâți” în condițiile în care reprezentantul adăpostului era de față și a zis clar „noi NU avem unde să îi băgăm pe toți”.

O scenă tragi-comică a avut loc câteva minute mai târziu când un câine al străzilor se plimba nestingherit printre noi de parcă acolo era locul lui. Ca să fie și mai amuzant, s-au adunat alți vreo 4-5 câini din parcul Cancicov direct în curtea garajelor primăriei. Cum m-au văzut angajații de acolo cu camera în mână ducându-mă să-i trag în poză pe „rebeli”, bum! au și pornit în trombă, sărind de pe un picior pe altul, cu instrumentul folosit la capturarea patrupedelor (din nefericire nu știu cum se numește) în mâini de parcă viața lor depindea de asta. Din nefericire, tot ce au reușit să facă a fost să sperie haita și să se întoarcă personajul greșit înapoi cu coada între picioare. Totuși, frumos spectacol

IMG_3969

Concluzia zilei – cățelușa mea se simte bine, iar cei de pe străzi se simt… mai bine…

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.