SCC – Capitol Incheiat

Acum 6 luni mi-am început un mic capitol din viață numit „primul job” în speranța că anul acesta îl voi valorifica cât de mult se poate. Și am fost acceptat unde chiar nu am sperat din primul moment, dar mi-am zis să încerc – la Specialist Computer Centres.

Interviul prompt, mi-au fost prezentate țintele companiei, ce aveam eu să fac, mi-a fost verificată engleza și competențele în IT și mi s-a făcut o ofertă destul de bună pentru un absolvent de liceu în Bacău. Așa că am început cât de repede s-a putut ca să nu mai pierd timpul… Totul a început foarte frumos, echipa primitoare, am învățat repede și m-am integrat în 2-3 săptămâni.

Cele 6 luni au fost și bune și rele, am învățat destule atât despre viață cât și despre IT, dar mi-am dat seama că perspectiva nu este atât de largă, că deciziile nu le poți lua pur și simplu și că tot timpul trebuie să te abții din a izbucni. Experiența de a lucra într-o companie mare este, în opinia mea, necesară la o vârstă la care încă poți să-ți faci o idee, să experimentezi, la o vârstă la care îți permiți să calci cu stângul NU foarte tare, dar sper că, în pofida vârstei (încă nu sunt sigur, dar bănuiesc că am fost cel mai tânăr angajat din SCC Bacău), să mă fi ridicat la așteptările companiei și să-mi fi făcut treaba cum trebuie.

WP_20150408_001

Vreau să le zic celor care se avântă pentru prima dată în așa ceva să nu se arunce NICIODATĂ cu capul înainte, să se evalueze obiectiv și să aibă multă răbdare, pentru că a lucra într-o multinațională nu este lapte și miere, și chiar dacă visul oricărui tânăr este să facă parte din ceva „mare”, în opinia mea este bine atâta timp cât îți permiți să avansezi, cât înveți pe lângă și cât mai ai și timp de altceva.

Din ce am făcut pe acolo pot aminti următoarele lucruri – este o satisfacție să vezi că de tine poate depinde o companie, mai ales atunci când ai puterea de a le rezolva problemele și de a-i repune pe picioare și este o plăcere să lucrezi cu oameni din diferite zone, să îți dezvolți abilitățile de comunicare și într-adevăr înveți să înveți stabilindu-ți procedural cursul acțiunilor tale. Dacă tot am ajuns la capitolul comunicare, engleza nu o înveți până nu vorbești cu un scoțian, un galez și un indian, iar mailurile scrise cu picioarele sunt uneori fenomenale și rămân „inside jokes” mult timp. Una peste alta, a fost cel mai bun start pe care-l puteam avea pe piața muncii (în opinia mea) și aș mai fi rămas acolo dacă programul îmi permitea să învăț pentru admitere. Dar cum volumul de muncă era în continuă creștere, am luat decizia ca la fix 6 luni să mă retrag și să revin pe direcția București.

Experiența a fost, în linii mari, una frumoasă, am colaborat eficient cu colegii, am fost călcat pe nervi și am călcat pe nervii altora, dar au fost doar incidente minore, am învățat de la fiecare câte ceva și am și pus un ban deoparte. Mulțumesc, SCC, pentru tot și dacă va fi să ne revedem, să fie la Birmingham! „SuCCes în continuare!”

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.