Pagina de Facebook și suportul IT

Deși am schimbat blogul în februarie, abia ieri mi s-a schimbat numele paginii de Facebook din Lumina Ochilor Inchisi in Gloante Oarbe – Adrian Grajdeanu. Bine, procesul de schimbare nu l-am început decât acum puțin peste 2 săptămâni, dar a avut succes, deși am trecut prin câțiva pași puțin mai „nenaturali” pentru a ajunge la rezultatul dorit. În continuare vă prezint „ghidul schimbării numelui paginii de Facebook” – varianta Adrian Grăjdeanu (ATENȚIE: nu schimbați numele decât dacă pagina își păstrează cel puțin 90% aceeași destinație).

1. intrați pe Facebook cu un IP de SUA. Schimbarea numelui paginii nu se poate face în România, așa că abordăm această variantă (orice metodă de schimbare a IP-ului e validă).
2. Accesați secțiunea de „About” a paginii și dați click pe nume. Dacă aveți IP de SUA, vă va apărea un link de request.
3. După ce dați click pe linkul respectiv, veți ajunge la următorul formular
how-to-change-your-facebook-page-name-2
4. Faceți o scrisoare (în limba engleză, evident) în care să argumentați motivul schimbării numelui în cât mai multe amănunte posibile și atașați-o în formular.
5. Așteptați răspunsul de la Facebook (acesta vine atât pe mail cât și în fereastra cu ticketul de suport).

Dacă schimarea numelui este refuzată, dar sunteți SIGURI că aceasta nu afectează audiența și (mai important) conținutul și destinația, atunci răspundeți emailului primit enumerând din nou motivele (poate chiar MAI explicit), eventual atașați și o dovadă a necesității și, (cred că cel mai important), cereți să fie dat ticketul vostru de suport la un superior (Line manager). Experiența de la SCC m-a învățat ce înseamnă o procedură peste care un agent nu trebuie să treacă, așadar, un superior poate lua o decizie mai favorabilă cerând să fie reinvestigate detaliile și, eventual, aprobând schimbarea de nume.

Procesul se va finaliza la 2 săptămâni după aprobare, timp în care, zic ei, vor fi anunțați fanii paginii că numele va fi schimbat. Prin 2 săptămâni, vreau să zic FIX 14 zile, inclusiv ora respectându-se cu strictețe. Această metodă poate sau nu să funcționeze, dar este valabilă o singură dată pentru fiecare pagină deci dacă ați greșit un caracter sau dacă vreți să o schimbați pe viitor, trebuie să o luați de la zero cu pagina și numărul de like-uri.

Repet, nu cereți schimbarea decât dacă motivul este intr-adevăr îndreptățit și NU AFECTEAZĂ conținutul și destinația paginii.

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.