Priviți cerul

Nu este un îndemn filozofic (cel puțin nu de această dată), ci mai degrabă un sfat prietenesc la care adaug „pregătiți-vă toate dorințele pe care le aveți”. În această perioadă, cerul nopții va fi animat de Perseide – meteoriți ce sunt asociați cometei Swift-Tuttle și care sunt văzuți de pe pământ ca stele căzătoare. Avantajul acestui an este luna nouă care permite o observare mult mai ușoară a cerului (acesta fiind „luminat” doar de către stele).

O situație asemănătoare s-a petrecut în 2012 când luna a fost aproape lună nouă, iar eu am avut șansa să urmăresc acest spectacol de pe crestele Munților Banatului și în fiecare an, de atunci, caut ocazia să mai prind o lună nouă în perioada perseidelor. În noaptea dintre 12 și 13 august, fenomenul va atinge punctul maxim (luna nouă fiind în data de 14 august) punct în care unele surse spun că vor fi vizibile cam 50-60 de „stele căzătoare” pe oră, iar altele chiar 100.

Invit, așadar, pe toți cei care vor să vadă ceva inedit (sau să captureze fenomenul pe senzorul camerei lor foto – eu îmi voi încerca șansa) să privească cerul în nopțile ce urmează (recomandat cât mai spre dimineață), cu condiția ca acesta să fie senin (deși nu cred că va fi vreo problemă în acest sens).

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.