Mme Merkel, meriți felicitări

Totul începe cu povestea imigranților nord-africani pe care Cancelarul German Angela Merkel i-a „invitat” în Uniunea Europeană de dragul respectării drepturilor omului și în spirit de solidaritate față de săracii oameni ce au fugit din calea războiului (să nu amintim cine a cauzat războiul 🙂 ). Această acțiune a fost aspru criticată de opinia publică, dar Mme, în dorința ei de a demonstra că știe mai bine, a călcat strâmb și a deschis larg picioarele… (pardon) brațele Germaniei și ale Uniunii Europene către toți cei care căutau „tărâmul făgăduinței” în inima Europei.

Iar rezultatul este pe măsura faptei bune (țineți minte vorba: „nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”). Încep simplu, cu problema violenței la granițe. Cu toate că aveau „porțile deschise”, imigranții au preferat „ușa din dos” dintr-un motiv foarte simplu: știau că în prima țară în care se vor înregistra, acolo vor rămâne până la rezolvarea anchetelor sociale. Dar cum Germania nu era chiar prima țară (sau a doua… sau a treia) în care intrau, singurul fel în care puteau să guste un wurst (de vită, pentru că porcul e blasfemie) de la el de acasă era să treacă granițele din nou… și din nou… și din nou 🙂

Distracția nu s-a încheiat aici… O dată intrați în Schengen, aceștia s-au deplasat liber până… în Franța. Regatul Unit, un alt fel de tărâm al făgăduinței este „tatonat” de o altă mulțime destul de numeroasă de „refugiați” care staționează de ceva vreme în apropiere de Canalul Mânecii și de tunelul administrat de către EuroTunnel. Youtube are sute de înregistrări cu șoferi care se întâlnesc pe drum cu „turmele” și sunt atacați cu pietre/cuțite sau le sunt deschise remorcile, în care se urcă câte 1-2 „sărăcuți” care nu au ce mânca, dar sunt în deplină putere. Probabil cel mai intrigant eveniment de acest gen a fost autocarul cu elevi din Scoția atacat cu pietre de către refugiați. Garantat, elevii nu voiau ca suvenir o „bucățică” din Calais și nici una din geamul autocarului… totuși, încă nu a intervenit nimeni pentru a fi mutată tabăra.

Rețeta trebuia să fie completă, așa că nu pot să nu scriu două cuvinte și despre evenimentele din câteva orașe din Germania unde femeile au fost agresate sexual de aceleași personaje protejate ilogic de către lege (normal, nu există rezervații naturale pentru astfel de indivizi). Cologne și Hamburg sunt considerate cazurile cele mai grave unde, în noaptea de Anul Nou, zeci de femei au fost agresate sexual de persoane aparent de origine arabă și nord-africană (din declarațiile victimelor și ale polițiștilor). Prima reacție a autorităților a fost uimitoare: au cerut femeilor să iasă cât de rar se poate, iar când ies să-și ia măsuri de protecție suplimentare, pe modelul „mortul e vinovat”.

Așadar, doamna Cancelar a făcut-o, vorba românului, de oaie și rămâne de văzut cum își va repara greșeala, pentru că lucrurile escaladează într-o direcție total neplăcută, reacțiile politicienilor și ale autorităților fiind prea întârziate sau total reversul reacției așteptate. Urmărind comentariile pe unele din cele mai interesante subiecte legate de imigranți se poate observa o creștere a atitudinii antisemite, a urii față de lumea musulmană, o promovare excesivă a extremismului și naționalismului în formă fascistă. Și cum știm ce putere poate avea Social Media (alegerile prezidențiale din 2014, #colectiv, Je suis Charlie, Bataclan ș.a.), curentul se poate extinde, măcar pe termen scurt.

Bonus: (direct de la Poliția de Frontieră) – Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga – I.T.P.F. Timisoara au depistat 60 de migranti care intentionau  sa intre ilegal in Romania, pe jos, pe la frontiera verde. În data de 16.01.2016, in jurul orei 01.45, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziune, un grup de persoane care se deplasa pe jos, pe camp, dinspre frontiera spre interiorul tarii. Imediat, mai multe patrule de interventie si supraveghere a frontierei de stat au intervenit, grupul fiind interceptat in apropierea frontierei, pe directia localitatii Comlosu Mic.

Concluzia:

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.