CFR-ul nostru cel de toate zilele…

Cu tot cu vacanța intersemestrială a venit și necesitatea unui drum până în orașul natal, Bacău, iar pentru asta aveam multe variante dintre care am ales, evident, pe cea mai ieftină și practică dintre ele: CFR-ul.

Știu, știu, eu sunt cel care a umplut frigiderele celor de la CFR de atâtea ori, eu sunt cel care am zis că au servicii de rahat etc. Dar, dincolo de toate experiențele neplăcute, dincolo de compartimentul friguros în care am mers ultima dată la București, dincolo de întârzierile CFR-ului, trebuie să recunosc că au fost și momente mai plăcute…

În ultima vreme am realizat că dacă vreau servicii bune la CFR, trebuie să am mai mare grijă ce tren aleg… De ce spun asta? unele sunt mai bune, altele mai puțin bune. Poți nimeri la Regio un tren modernizat, iar la InterRegio veșnicele compartimente de pe vremea lui Ceaușescu. De aceea am preferat să caut pe internet „care sunt trenurile care au vagoane modernizate” prin toate metodele posibile. Niciun rezultat. Așa că am mizat pe „experiență” și am ales trenuri care știam că sunt mai ok, chiar dacă orarul era de la aiurea la groaznic.

Așadar, am renunțat să merg cu trenuri de genul 4 dimineața (care îmi permiteau să dorm măcar puțin înainte de drum), dar și trenuri de 4 după-amiaza (care îmi permiteau să mai prind lejer un metrou). Așa că, dacă nu se găsește pe nicăieri, măcar eu să spun: trenul de aproximativ 2-3 dimineața și 3 după-amiază sunt cele mai ok (cel puțin din câte am încercat personal), iar între București și Bacău nu îl știu decât pe cel de 9 seara. Dacă mai știți astfel de cazuri, aștept cu plăcere detalii și voi face o listă.

E păcat că a trebuit să trec prin acest test „trial&error” ca să găsesc cele mai ok variante, dar o aventură e o aventură, iar în România totul este o aventură 🙂

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.