Legea antifumat

notă: Nu sunt fumător, îmi asum tot ce scrie în acest articol și mă aștept la toate comentariile pro și contra.

1078829_553139968066599_926477667_o

Joi, la ora 00:00 a intrat în vigoare controversata lege antifumat și, surprinzător, chiar se aplică (însă nu știu pentru cât timp). Trebuie să recunosc, când am intrat ultima oară într-un pub (joi seara) și am simțit miros de bere și ceai am rămas foarte plăcut surprins, ca mai apoi să aflu că în clubul de la parterul căminului în care locuiesc s-au strâns toate scrumierele la miezul nopții.

Opinia mea sinceră (și acum îmi asum, din nou, toate injuriile ce vin după) este că legea este cât se poate de corectă ținând cont că a fuma este o alegere, iar a fi sănătos este un drept. Sigur, lumea va sări în sus „că e discriminare” că „nu mai au barurile clienți”, dar pe aceeași idee pot spune eu că era discriminare înainte, că nu-mi convenea să ies din 15 în 15 minute afară dintr-un club ca să pot lua o gură de aer, nu-mi convenea să ajung acasă și să simt că hainele mele miros de parcă le-am pus la afumat lângă cârnații de la Crăciun și tot așa.

Din nou voi fi întrebat „ce cauți în puburi/cluburi dacă nu suporți fumul de țigară? e alegerea ta!” și da, este alegerea mea, dar clubul fără fum nu-l afectează pe fumător în timp ce clubul cu fum îl afectează pe nefumător. Am înghițit fum până acum pentru că NU exista altă alternativă. Nu am nicio problemă personală cu fumătorii, doar cer să fim cu toții conștienți că ăsta e adevărul și că, la fel cum s-a aplicat la noi, legi similare se aplică și în alte țări de ceva vreme, iar lumea de acolo a fost nevoită să se împace cu ideea.

Oricum, sunt sigur că mă bucur prea devreme și că urmează să se găsească metode de a fenta legea pentru că românul este întotdeauna descurcăreț 🙂 .

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.