Lumea e ipocrită

Această simplă afirmație nu mai are nevoie de explicații ulterioare dacă privim evenimentele la nivel internațional din ultimele 2 săptămâni. Panica și terorismul au ajuns cuvinte cheie într-o Europă tot mai „nepregătită” în fața amenințării islamice. Mesaje xenofobe și extremiste cuceresc cu repeziciune rețelele de socializare, oamenii nemaisuportând faptul că cineva îi scoate din zona de confort.

Atentatul de la Ankara și cel de la Bruxelles sunt cele mai concrete cazuri, dar și între acestea 2 există diferențe drastice. Deși numărul de morți și impactul asupra fiecărei țări este relativ același, diferența de acțiune la nivel mondial a fost cu totul alta. Referindu-mă strict la rețelele sociale, atenția asupra atentatului din capitala Turciei a fost minimală, foarte puțini condamnând atentatul kurzilor. Pe de altă parte, #prayforbelgium a cucerit Facebook și Twitter, gruparea teroristă ISIS fiind atacată din toate părțile de acuze…

Dar, cum am mai scris și în vechi articole referitoare la astfel de acte, oamenii nu prea pricep care este treaba, de ce au loc aceste atacuri… Oamenii spun că „asta le e natura, să omoare”. Dragii mei, toată povestea începe de muult timp, când începuse lupta pentru resurse, iar toate marile puteri voiau influență în zone în care se cunoștea că există petrol. Iar Orientul Mijlociu are din plin așa ceva… Încă din timpul Răzvoiului rece, Statele Unite ale Americii și occidentul au încercat prin orice metodă să câștige influență în zonă și să „democratizeze” pe toată lumea, iar această acțiune de „democratizare” continuă (ce cuvânt frumos) a culminat cu Primăvara Arabă din 2011, eveniment ce a pornit câteva revoluții și războaie civile dintre care unele încă se desfășoară.

Pe scurt, aceste atacuri teroriste reprezintă răspunsul grupărilor care… de altfel nu pot face prea multe, așa că țintesc strategic în importante simboluri occidentale pentru a atrage atenția și pentru a încerca să pară o amenințare. Dacă e de condamnat ce fac, da, este de condamnat, dar e cazul ca lumea să deschidă ochii la ideea că musulmanii nu sunt vinovații (sau cel puțin nu sunt singurii vinovați) în toată treaba asta, ci totul se desfășoară pe sistemul cauză-efect, iar primul pas spre dezechilibrul curent nu a fost făcut de cei blamați de mass-media.

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.