Regia

După o perioadă de absență și o sesiune dificilă revin să postez aici despre una-alta. În acest articol voi prezenta puțin mai pe larg complexul studențesc Regie.

Rareori oamenii care văd Regia ca pe un simplu complex de cămine reușesc să înțeleagă că Regia nu este doar atât, ci reprezintă un mod de viață, un cartier în care studenții pot fi găsiți 24/24, în care locuiesc, în care își pot petrece timpul liber, în care se ajută, în care ies la o bere.

Ca să încep cu numerele, Regia are 27 de P-uri și 6 U-uri (Dacă U-urile nu fac parte tot din Regie, vă rog să mă scuzați, Google Maps mi-a spus că da 😀 ), dintre care 26 P-uri aparțin UPB. Ca număr de ani, cele mai vechi cămine sunt P13 până la P27 (iar dintre acestea, doar P19 a trecut prin renovări capitale), acestea având la început o nomenclatură diferită (cu litere de la A la U, în ordine inversă – P27 era A, P26 era B și tot așa). Din auzite, Regia avea (cu accent pe avea) 3 cantine și o spălătorie de rufe, însă nu am auzit să mai funcționeze niciuna dintre ele de câțiva ani, în opinia mea acesta fiind cel mai mare handicap al căminiștilor (mare bilă albă pentru căminele Moxa de la ASE)

Cu toate acestea, în funcție de bani, există destul de multe variante pentru a nu muri de foame în Regie: pizza și shaorma sunt cele mai clasice și mai populare variante pentru cei ce mănâncă „în oraș” sau pentru cei ce comandă mâncare direct în cameră, dar când te saturi de așa ceva, poți să optezi pentru mâncare gătită chiar foarte bună la o parte din localuri. Pentru studenții „mai hardcore”, gătitul este mereu o opțiune, magazinele mari aflate la maxim 10-15 minute de mers pe jos (Carrefour, Lidl, Penny, MegaImage, Auchan) fiind cea mai bună sursă de ingrediente 😀

Dacă am pomenit de cumpărături, studenții pot la orice oră din zi și din noapte să „viziteze” magazinele non-stop și, dacă se simt prea comozi, până la 3 noaptea pot comanda sacoșa de cumpărături uzuale direct în cameră de la Livrări Regie (adaos comercial – ca la un magazin non-stop obișnuit).

Noaptea, Regia prinde viață precum o stațiune de la malul mării și am avut de câteva ori ocazia să văd în aceeași noapte o densitate mai mare de persoane în Regie față de Centrul Vechi, barurile și cluburile având o mulțime de oferte generoase (și la propriu și la figurat 🙂 ). Evenimentele mari fac ca majoritatea teraselor să fie neîncăpătoare, iar cel mai concludent exemplu în acest sens a fost EURO2016 unde la meciurile disputate de naționala de fotbal a României, mai toate terasele erau pline.

Între activitățile recreative sunt și activități sportive, de la sală de fitness/forță la baschet și jogging, toate acestea având prețuri care încep de la 0 (zero) lei, iar tot ce contează este să ai voință să alegi asta în locul unei beri 🙂 (legendele cu burta de anul I, de anul II, de anul III și de anul IV tind să fie adevărate, așa că sportul chiar contează 😀 )

Nu voi comenta în legătură cu condițiile din cămin, trebuie să vezi ca să crezi 🙂 , iar în încheiere am decis să păstrez cel mai bun argument pentru afirmațiile inițiale: faptul că de-ndată ce sesiunea s-a încheiat, iar lumea a plecat, Regia a căpătat o altă față, mult mai liniștită, cu o atmosferă mai lejeră și mai degajată, o imagine care îți arată cât de mult influențează tineretul un cartier, o zonă relativ închisă, o zonă devenită sacră pentru spiritul studențesc 😀

Notă: scuzați fotografia din iarnă, nu aveam alta reprezentativă la dispoziție 🙂

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.