De prin RATB/Metrorex (episodul 1)

Oricât de mult încercăm să ascundem situația curentă, faptul că din RATB și Metrorex pot ieși niște povești cel puțin interesante este deja arhicunoscut.

Episodul cu numărul 1 din seria „De prin RATB/Metrorex” nu se putea întâmpla într-un loc mai sugestiv decât tramvaiul 1. Povestea începe la stația de tramvai „Calea 13 septembrie” unde personajul nostru, un băiat blond, la 1.70, îmbrăcat cu un palton negru și cu 2 genți după el urcă în tramvaiul 1 și se așază obosit pe partea dreaptă în al treilea sau al patrulea scaun din față în spate.

tramvai1groz

Acesta scoate telefonul și își verifică ultimele mesaje și mailuri, iar timpul zboară insesizabil câteva stații. La AFI coboară jumătate din călători și urcă de 2 ori pe atât. Pe partea stângă a tramvaiului, puțin în fața personajului nostru se așază 2 fete. „Las-o, fată, că nu merită” se aude pe un ton ușor îngrijorat din direcția lor… 5 secunde mai târziu apare o a treia fată, de data asta mai „dezordonată” fizic și psihic, după aparențe, care începe să le facă scandal celorlalte 2 fete. Vatmanul nu bagă nimic în seamă și pleacă.

10-20 de secunde și jumătate de stație mai departe, violența verbală a ajuns să atragă atenția unui număr relativ mare de călători. Personajul nostru, exprimând o frustrare relativ obișnuită, se ridică de pe scaun pentru a opri gălăgia. „Pacifistul, uite pacifistul”… Domnișoara(cred)-scandalagiu se retrage încet spre spatele tramvaiului, iar protagonistul își reia locul în tihnă și liniște acompaniat de un „Mulțumesc”.

Peste alte 20 de secunde se aud niște pași repezi și apăsați, iar mâna celei ce începuse scandalul era în părul fetei nevinovate. După nici 2 secunde, „pacifistul” și încă un tânăr sar împreună să oprească circul în timp ce restul oamenilor se uită stupefiați sau ignoră pur și simplu scena. Ulterior s-a incheiat și această întâmăplare stupidă, însă scandalagioaica nu ezita să își exprime în continuare nervii (aparent nefondați) prin gesturi total opuse față de conceptul universal de feminitate.

Cei doi „buni samariteni” uită că mai trebuie să coboare din tramvai și se oferă să asigure siguranța (secolului al XXI-lea) domnișoarelor aflate în stare de șoc. Victimele coboară spre Calea Griviței, iar personajul negativ coboară spre Gara Basarab (în partea opusă).

Personajul nostru își ia gențile, trece liniile de tramvai cu silă și așteaptă tramvaiul în sens opus pentru a ajunge la destinația inițială, așa că urcă în primul tramvai și când coboară de pe pod spre Grozăvești vede cum 601 era deja în drum spre Regie și i-a transmis, speră el, prin telepatie, numai gânduri „bune” domnișoarei recalcitrante și, pentru a nu știu câta oară, gânduri și mai bune RATB-ului…

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.