KFC și web developerii

Sau cum puteai (sau, dacă nu au reparat greșeala, încă poți) să obții un Smart Menu gratuit de la KFC.

Într-o lume în care web-ul reprezintă o interfață între real și virtual, cele mai mici erori pot cauza probleme și daune în viața reală dacă nu sunt observate și corectate la timp (iar „la timp” = înainte de a intra live). Dar ultimii ani ne-au convins că acest lucru nu se întâmplă, iar companiile care călcau strâmb au ajuns să plătească, unele mai mult ca altele.

Acum 2 săptămâni a fost cazul F64 care a schimbat TVA-ul și au fost nevoiți să pună site-ul ofline câteva ore pentru a îndrepta niște prețuri de nimic. Dar, de departe, cea mai delicioasă (la propriu) gafă de web programming a fost (și încă este dacă nu au reparat-o) cea de la KFC. Știți faptul că puteți obține un smart menu dacă aveți 1250 de like-uri pe luna Decembrie? Dacă nu, acum știți. Dar știți că puteți obține același smart menu chiar dacă NU aveți 1250 de like-uri? 😀

Trucul e simplu: like-urile sunt păstrate în variabila publică tlikes care nu se resetează la conectarea cu Facebook, ci (probabil) la refresh-ul paginii. Așadar oricine are cunoștințe minime despre „cum se folosește consola de development în Google Chrome” poate obține un Smart Menu gratuit în mai puțin de un minut. Metoda (explicată pas cu pas) zboară deja printre studenți. În acest moment KFC pare că încă nu a rezolvat încă „mica” problemă de securitate așa că putem specula 2 lucruri:
1. Nu s-au prins 
2. „Nu există reclamă negativă”

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.