Pe 2 roți

De câteva săptămâni mi-a răsărit ideea absolut fabuloasă de a-mi cumpăra o bicicletă pe care să o folosesc atât în scop recreativ, cât și pentru a mă putea deplasa mai ușor fără a mai apela constant la transportul în comun și/sau UBER. În acest sens mi-am luat libertatea de a studia piața second hand pentru că, având în vedere bugetul de 600 de lei și faptul că nu voiam să îmi iau o bicicletă foarte grea, una nouă cam ieșea din discuție.

Timp de 2 săptămâni am căutat diverse biciclete, am găsit și nume de mărci autohtone, dar și exotice, însă niciun anunț nu se potrivea cu cerințele mele… Într-o zi, am dat peste un anunț al cărui titlu era foarte sugestiv: „Bicicletă”. Am avut inspirația de a da click pe acel anunț, deși prima poză nu era cea mai promițătoare, însă dubiile au continuat pentru că descrierea era la fel de abstractă: „furca cu suspensie, 7 pinioane, angrenaj cu 3 foi, cadru de aluminiu de 20′, roti de 29′, cauciucuri Continental de oraș” .

Din poze am reușit doar să obțin marca TRINX și „29r” scrise pe cadru, faptul că manetele schimbător erau secvențiale și nimic mai mult. Bicicleta intrase, totuși, în „coada” de favorite și avea să avanseze mult pe măsură ce treceam prin listă. După o ezitare și un studiu de vreo oră pe tema 29er vs 26′ am zis, totuși, să o cumpăr, așa că duminică pe la ora 16 am făcut „achiziția” după un drive test și o discuție care au durat împreună vreo 10-15 minute.

Și nu regret! O listă a specificațiilor o puteți găsi AICI (nu fac reclamă), iar toate alea le-am obținut la un preț de chilipir: 550RON. Știu, sunt biciclete de 1000 de ori mai bune ca asta, dar garantez că în bugetul meu și pentru ce am eu nevoie mai exact, bicicleta asta face toți banii. Așadar, cu cine mă văd prin București la o plimbare? 🙂

 

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.