Regular CFR Story

Dintr-un drum-surpriză până acasă nu putea lipsi o minunată poveste cu fabuloasa companie de transport, CFR Călători. Dacă la dus am prins, din nou, deja faimosul vagon 462 fără peripeții, întoarcerea s-a anunțat, încă de la cumpărarea biletului o mică aventură.

Dar înainte de a ajunge la asta, să fixăm contextul. E 25 februarie, s-a anunțat cod portocaliu de viscol și ger în mai bine de jumătate de țară, iar eu eram în Bacău… Tanti Firea, primărița capitalei, a anunțat că școlile și liceele sunt închise, iar către conducerile universităților li s-a recomandat același lucru. După îndelungi discuții speculative și mult dat cu părerea între colegii de facultate, am primit confrimarea pe pagina de Facebook UPB. Nu. Mâine nu se anulează cursurile.

În timpul discuțiilor aprinse, am ajuns la gară să-mi iau, totuși, bilet, pentru trenul de la aproximativ ora 16. Mission failed! „Trenul este supraaglomerat, nu se dau locuri nici în picioare”. Așa că am luat loc la 18 fără 2… Evident, în picioare… 4-5 ore, fără loc, e deja o aventură. Așa că, sub deviza „if it looks stupid, but it works, it ain’t stupid”, iau un scaun de acasă (scaun de care ai mei oricum se puteau lipsi) și am zis „gata, am loc în tren”.

Ajuns în gară, așteptam trenul IR381 ca să iau loc în vagonul… 461. Am stat 5 minute în frigul care s-a instalat fără probleme și am făcut cunoștință cu fabulosul vânt de pe peron, moment în care aud la stație: „trenul Regio (R) 381 (what?!) pleacă în direcția (pauză de 3 secunde) la ora optsprezece și 5 minute”… Eu am crezut că am auzit prost, că frigul îmi afectează capul… Dar mă uit pe peron și vreo 2-3 oameni își inspectau biletele nedumeriți. Nici 2 minute mai târziu: „Trenul Regio (R) 381, din direcția Piatra Neamț, Buhuși sosește în stație la ora optsprezece și 5 minute”… Această poveste s-a repetat de vreo 3 ori, după care am verificat pe site: Întârziere 18 minute. Am mers la informații, am explicat situația, la care doamna de acolo „381 e interregio, crede-mă pe mine”. Eu vă cred, doamnă, dar pe mine nu or să mă creadă ceilalți 30 de oameni de pe peron.

Într-un final m-am urcat în tren, am mers vreo 10-15 minute, am găsit un loc, am avut acel moment de speranță că dacă întârzierea rămâne la fel, poate prind metroul, apoi… inevitabilul s-a întâmplat! Ne-am oprit în câmp pentru încă vreo 10 minute.

Așadar, în încheiere: taxi, uber sau taxify?

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.