Tren deraiat în Gara de Nord

Un tren al operatorului REGIO CĂLĂTORI (ha! v-am prins, nu era CFR!) a deraiat în seara asta în Gara de Nord în momentul în care mecanicul gara trenul pentru a pleca spre Brașov. 

Bine, e mult spus „a deraiat” când trenul a ieșit doar cu o osie de pe șină, dar să păstrăm titlul „senzațional” și să vedem ce s-a întâmplat? 

Trenul trebuia să plece din Gara de Nord din București la ora 20:52, așa că, cu 15-20 de minute mai devreme a tras, frumos și liniștit la linia 6. Numai că, ori din neatenție, ori din cauză că frânele au cedat, ori, ori, ori, trenul nu s-a mai oprit până nu a trecut:

  • de punctul în care trebuia să se oprească,
  • de tamponul de final de linie (vreo 20-30 de metri mai spre clădirea gării),
  • dar și de gardul aflat la vreo 5-10 metri de tamponul menționat mai sus…
Trenul oprit aproape în stâlpul care tensiona cablurile de susținere a firului de alimentare

Trenul a avut deosebita onoare de a se opri în „imediata proximitate” a unuia dintre stâlpii de rezistență ai gării (se vede puțin mai în stânga), mușcând elegant din vegetația de la baza stâlpului 

Momentan îmi pun speranța în faptul că a fost doar o eroare umană (deși nici asta nu e foarte îmbucurător) pentru că dacă a fost o problemă de ordin tehnic, e clar că vechiturile alea venite de la francezi pe mărunțiș nu ar trebui să mai zburde fericite pe căile ferate din România, cel puțin nu fără o verificare serioasă

De notat și felul în care presa nu vrea nici în ruptul capului să spună numele operatorului privat, dar când e CFR Călători, mamă-mamă! 

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.